Har du ennå ikke bestemt deg for hva du skal gjøre med advenstkaldenere ennå, så får du noen tips nå:

1. Kjøp opp småsjokolade, pastillekser, kjærligheter på pinne eller hva du vil ha i kalenderen. Har du flere barn er det lurt å begynne allerede nå (hvis du ikke allerede har startet) med å pakke inn.
Hvis du bruker sølvpapir, trenger du ikke noe teip, da går det fortere.

Veldig tradisjonell advenstkalender. Pakket med sølvpapir og festet til knappene med rett og slett gummistrikk. Utrolig lettvint og kjapt.

Veldig tradisjonell advenstkalender. Pakket med sølvpapir og festet til knappene med rett og slett gummistrikk. Utrolig lettvint og kjapt.

En annen enkel variant er å ha 24 poser i en kurv.

kurv

Enklere kan det neste ikke bli.

Ta vare på dorullkjerner, de er kjempefine til å pakke inn småting i!

Tall kan skrives på med tusj.

Tall kan skrives på med tusj. Dorullkjerner er fine til å pakke inn i. Se Helenas flotte dorullkjernejulekalender lenger ned i innlegget.

8-barns mamma Helena har laget noen kjempefine kalendere til sine 8 barn, og vi anbefaler å ta en titt for inspirasjon på hennes blogg.

Her er kreative Helena igang med å lage advenstkalendere. Vi er imponert av at hun lager  til alle de 8 barna. Starter man i god nok tid trenger ikke det å bli noe stress.

Her er kreative Helena igang med å lage advenstkalendere. Vi er imponert av at hun lager til alle de 8 barna. Starter man i god nok tid trenger ikke det å bli noe stress.

Kalender laget av dorull kjerner. Brett endene innover oså de overlapper hverandre, fest hyssing, garn eller en en fin teip rundt. Ikke  glem å fyll den med noe  godis. Fest på nummer og fest se til et lite tre her som Helena har gjort.

Kalender laget av dorullkjerner. Brett endene innover oså de overlapper hverandre, fest hyssing, garn eller en en fin teip rundt. Ikke glem å fyll den med noe godis. Fest på nummer og fest se til et lite tre her som Helena har gjort.

Til minstejenta på ett år har  Helena laget en krans med 23 bleier og en kanin. Bleien kan festes rundt en isoporkrans.

Til minstejenta på ett år har Helena laget en krans med 23 bleier og en kanin. Bleien kan festes rundt en isoporkrans.

Bokser etter prinlges og nøtter. Pringles-boksene er dekorert med avispapir og juleteip. Nøtteboksene ble fine bare ved å rive av etiketten og ha på teip. Oppi boksene er det godteri.

Pringles og nøtte-bokser. Pringles-boksene er dekorert med avispapir og juleteip. Nøtteboksene ble fine bare ved å rive av etiketten og ha på teip. Oppi boksene er det godteri. Det er kanskje litt sent å begynne å spare på slike bokser for kalenderen nå i 2014, men det kommer jo en adventstid i 2015 også.

Rekker du ikke å samle nok bokser nå, kan du gjøre en annen vri. Kjøp noen pappkopper og dekorer med avispapir, pynteteip, klistremerker etc. Nummer kan skrives på med tusj, eller klistermerker med tall på.
adventskalender

2. Be hver av barna deres om å skrive noe hyggelig om de andre søsknene. Gjerne flere lapper, foreldrene kan også skrive lapper. Disse lappene kan du pakke inn sammen med andre smågaver. Du kan også ha en kalender med kun slike koselige lapper. Rulle sammen og knyt litt garn rundt og skriv nummer 1-24 på dem og putt dem i en liten kurv eller heng dem opp i en lang snor.
Dette kan man også lage som en kjærstekalender. Skriv f.eks. Jeg ble så glad da du……. / Jeg er så glad jeg har det fordi …../ I dag skal vi gå på kino…
Brett eller rull de sammen med en liten godbit. Slike koselige lapper løfter adventskalender til et nytt nivå.

3. Evighetskalender. 6 barns-mamma Linda Johnson har laget to evighetskalender som familien bruker hvert år. Den ene inneholder 24 aktiviteter eller ting som skal skje i adventstiden. De 4 søndagene i advent er f.eks. hver sin “luke”, og luciadagen er en egen “luke”. Utover de faste tingene har familien aktiviteter som pepperkakebaking, juletrepynting og juleverksted. Den eneste tilpansing som må gjøres er å plassere de ulike kortene i den rekkefølgen at adventsøndagene kommer på riktige dager og at de andre aktivitetene kommer når det passer for familien.

Adventskalender2

Den andre evighetskalenderen er et stykke stoff med 24 stjerner i papir med en hempe på som henger på knapper. Hver dag trekkes en stjerne som det på baksiden står et bibelvers knyttet til juleegavngeliet på. Men man kan selvfølgelig skrive hva man vil bakpå. Linda foreslår at det kan stå navnet på en person man skal gjøre noe hyggelig for eller en aktivitet. Bare fantasien setter grenser.

adventskalender1

4. 5-barnsmor Gry har et flott og hyggelig tips: Kjøp en billig sjokoladekalender. Åpne forsiktig opp på toppen og trekk ut platen med sjokoladebitene. Disse kan du kose deg med. De ledige plassene der sjokoladen var, fyller du så med 24 små lapper der du skriver om små ting som barna har gjort gjennom året som har gått. Dette blir satt veldig stor pris på hjemme hos Gry og barna. Dette krever at du følger med og noterer det små søte ting de sier eller gjør gjennom året. Det kan være en spesiell fin tegning de tegnet, et kort de lagde, at de var flinke på skolefremførelsen eller at de var snille spesielt snill mot broren sin ved en gitt anledning.
(Du kan selvfølgelig la sjokoladen være i brettet og feste lappen med teip eller noe så den holder seg i riktig luke.)

Ordinære sjokoladekalendere trenger ikke å være så ordinære som de ser ut som . Plasser små lapper i lukene der det står noe som barna har gjort som utmerker seg, eller bare hvor glad du er i dem.

Ordinære sjokoladekalendere trenger ikke å være så ordinære som de ser ut som . Plasser små lapper i lukene der det står noe som barna har gjort som utmerker seg, eller bare hvor glad du er i dem.

 

Vi håper dere er i rute til advent og gleder dere til jul!

Katinka og Linda, Fra kaos til kos