Sokker

Det er måter å klipse sokkepar sammen på når de skal vaskes, men problemet i et hus med barn er ofte at sokkepar ikke blir tatt av samtidig eller på samme rom, eller ikke i samme etasje engang! Så blir den ene vasket en gang og den andre en annen gang. Og så blir den ene borte på mystisk vis. Det er til å bli gal av!

 

Dagen tips er hvordan holde dette konstante sokkerotet mer ryddig og i tillegg finnes det en morsom ryddelek for å få paret sammen litt sokker:

 

1. For det første, selv har jeg tatt konsekvensen av at det til enhver tid er sokker som kommer ut av vasken som ikke har en makker. Så vi har en egen skuff til sokker som ikke er par. På den måten ligger det ikke sokker som venter på makker fra neste vask og slenger ett eller annet sted i huset der vi sorterer vasket tøy. Og de ligger ikke blandet med par slik at det blir vanskeligere å finne det man trenger.

 

2. I samme skuff kan du ha en egen kurv med sokker som er ferdig paret slik at de som er par ikke blir blandet med de som er single. Eller du kan ha en skuff til hver.

Hvis du vil ha dem mer sortert, kan du ha èn skuff, eller kurv, til hver farge. (en til sort, en til hvite etc.) Vi som har jenter klarer fint å fylle en kurv med rosa sokker, f.eks. Og da er det lettere å finne en rosa motpart. Eller en rosa sokk som ihvertfall ligner sånn bittelitt.

 

3. Når du kjøper sokker, er det lurt å slå til på 3 for 2 tilbud. Og da kan du kjøpe MANGE sokker. Hvis du da kjøper samme type pakke, vil det fremdeles være flere som passer sammen selv om noen sokker blir borte. Kjøper du 15 par sorte sokker som er like, skal det litt til før du ikke finner par. Og selv om du kjøper pakker med forskjellige farger så vil det fremdeles holde en stund såfremt du kjøper flere av akkurat samme fargesammensetning.

 

4. Minst en gang i året er det på tide å gå igjennom alle sokkene slik at man får paret de som passer, kastet de som er hullete eller for små og fylt på med nye. Da er det greit å leke en ryddelek og involvere hele familien i ryddemoro. Her finner du den store sokkekonkurransen!

Lykke til med sokkeryddingen!

For flere tips og gode ideèr, følg oss på Facebook!

2 thoughts on “Det evige sokkemysteriet

  1. Det finnes ‘nettingposer’ til bruk ved vask av strømper. Bruker man slike, risikerer man i alle fall ikke at strømper forsvinner under vask (som flere enn meg har opplevd).

    • Smart det også. Det er neimen ikke godt å si hvor i prosessen sokker blir borte, men erfaring tilsier at par ikke alltid havner i samme maskin:) De blir ofte borte fra hverandre før de kommer så langt:)

Comments are closed.