Nå er det mange barn som har startet på skolen, våre barn starter på mandag og i den forbindelse skal vi ha en skolestart-kickoff!

Det er mye som skal sjekkes at er på plass, og det er morsomt å gjøre noe ut av det. Her deler vi noen av ideene våre for en skolestart-kickoff. Kanskje rekker du å tromme sammen en liten kickoff hjemme hos dere også?
Det trenger ikke å være så voldsomt som det høres ut som, bare gjør det enkelt. Det skal så lite til for at det blir en morsom greie.

Plukk og miks i våre forslag og lykke til med skolestarten!

Sekker og pennal må sjekkes, tenk om det ligger en gammel matpakke oppi der fra før ferien?

Sekker og pennal må sjekkes, tenk om det ligger en gammel matpakke oppi der fra før ferien?

Her er noen forslag til hva dere kan sjekke av skoleutstyr:

Ha klar en skolestarthandleliste til å skrive opp ting dere finner ut at dere må skaffe.

-Pennalsjekk, spiss blyanter og sørg for at du har utstyr som viskelær, linjaler, passer, farger. Har du nytt pennal, så er nok alt spisset og klart, men om pennalet fra sist skoleår går videre dette året også, må innholdet sjekkes. Det er også lurt å spisse farger og blyanter som ikke skal i sekken, men som er hjemme.

Hvis du mangler noe, så skriv det opp på skolestarthandlelista.

Har du innesko?
Har du drikkeflaske og nok matbokser?

Sjekk at hårutstyr er på plass. Mangler det spenner og strikker og hårbørster?

Rydd skrivebordet. Bruk en timer, ellers kan det fort ta lang tid å se igjennom alt dersom det er mye i skuffene. Hvis barnet ikke vil kaste ting, så ta vare på det. Gjør klar en minneeske det kan puttes i som dere tar vare på på loftet eller annet egnet sted. Nå skal det samles nye minner i skuffene.

Gymbagsjekk: Se til at gymbagen inneholder det du trenger. Ligger det noen sure sokker der? Kanskje du skal lufte bagen litt? Fyll toalettmappen med sjampo, balsam, dusjåpe og deodorant, så har du alt klart. Passer gymskoene, eller trenger du nye? Har du børste? Det kan virkelig være en ide å ha en hårbørste som KUN skal være i gymbagen.
Har du gymtøy, eller trenger du nytt? Tøm den for gammelt gymtøy.  Mangler du noe, så skriv det opp!

Sjekk at dere har det som trengs til å trekke bøker. Har dere bokpapir, teip og klistrelapper? Hvis ikke skriv det opp på skolestarthandlelista!

Og så noen forslag til leker som passer for en skolestart-kickoff:

-Ha en kortstokklek der dere øver på ganging, addering, eller hva som er høyest verdi. Fjern alle kort fra knekt og oppover (ikke ess), del bunken i to og snu ett kort hver. Annenhver gang regner dere ut summen. Bruk addering eller multiplisering alt etter hva som passer for barnet.

-Terningleken. To barn går sammen og har hver sin terning. Begge kaster og sier summen av terningene annen  hver gang. Her kan man også ha flere terninger hver, alt etter evnene til barna.

Terningspill, varier med flere terninger, eller med å addere, eller multiplisere øynene på terningene.

Terningspill, varier med flere terninger, eller med å addere, eller multiplisere øynene på terningene.

– Gjør en bokstavlek som passer til alderen på barna/barnet. F.eks Hangman.

– Løs et kryssord, suduko, eller noe som passer til ditt barn.

Ha leker og sjekk-oppgaver i akkurat den rekkefølgen som passer dere!

Hurra, nå har dere oversikt. Alt som kan være klart er klart, og det som mangler har dere oversikt over og sørger for å skaffe tilveie så fort som mulig!

Kikcoffen avsluttes med akkurat hva dere vil, men hva med å ta for dere en melon, som dere deler opp og der barna underveis sier hva det blir i brøk? Og hvor stor andel i brøk blir det på hver?
Eller hva med brødskiver med leverpostei og majones der dere skriver et regnestykke med majonesen? Pizza delt opp i biter, hvor mange biter er det til hver (i brøk)?

Mens man nyter godbitene kan man prate litt om forventningene til det nye skoleåret og kanskje sette noen mål for fremgang.

– En ting som gjør det litt morsomt er å lage en liste til hvert barn, der det står hva som skal sjekkes og så huker de av eller streker over etterhvert som de har sjekket det. Dette synes barn er motiverende, fordi det blir veldig konkret.

Lykke til med skolestarten for både små og store!

Linda og Katinka

Følg oss på Facebook!