Det har vært så varmt i det siste at jeg nesten ikke har orket å rydde og styre så mye. Det eneste fornuftige å gjøre i den varmen vi har hatt denne sommeren er å dra på stranda!

Men i dag, hadde jeg to utrolig effektive timer. Minstemann sov ute i vogna si og mannen tok med 4 av barna på stranda. De to eldste var andre steder. Jeg hadde med andre ord huset helt for meg selv, ingen som trengte meg eller snakket til meg: HIMMELEN!

Jeg visste at jeg ikke hadde ubegrenset med tid, for minsten i vogna kunne våkne når som helst og strandfolket ville også komme tilbake før eller siden. Så dermed satte meg på turboen, heiv meg rundt og gikk løs på gangen.

Jeg hater bæreposer som blir hengende på knaggene. Det er så stygt, er du ikke enig?
Der hang poser med badetøy, og skiftetøy, gjenglemt tøy, tøy som skulle til UFF, og poser med bøker. Jeg vet, det er rart at det kan hope seg sånn opp. Bort med posene!
Og ikke bare det, men jeg samlet en diger haug med jakker også, som enten er for tykke til denne årstiden (ikke vinterjakker altså, de er pakket bort), eller jakker som er blitt for små siden de ble brukt i våres. Barn har en tendens til å strekke seg veldig i løpet av sommerferien og vips så må man bare pakke bort masse tøy og jakker og sko.

Gutten i vogna sov, og strandfolket kom ikke hjem. Jeg ryddet og ryddet. Jeg bar ting opp på loftet, og noe bar jeg ned til vår fellesgarderobe der 6 av barna har sine klær.
Jeg ryddet gulvet i stua, kjøkken og gangen. Moppet gjorde jeg også. Jeg pakket innholdet i skolesekkene til barna i poser og tok det opp på loftet. Det var alt fra siste skoleår. Kan si det var på tide å tømme de sekkene. Nå er sekkene klare for et nytt skoleår.

sekker
En av sekkene kastet jeg, for han som eide den har fått en ny sekk som jeg hang opp på knaggen der den gamle hang. En sykkelhjelm kastet jeg også.
Det er så deilig å kvitte seg med gamle ting som man er ferdig meg å bruke (men jeg kaster bare det som er blitt søppel altså)!

Jeg er rent overrasket over hvor mye jeg fikk gjort den tiden jeg fikk for meg selv, helt uten avbrytelser.
Det er for meg en drømmesituasjon å få en liten time (gjerne to) for meg selv, uten noen i huset som er ferdig på do, som skal ha vann, som skal ha mat, som skal ha plaster, og jeg vet ikke hva de skal ha til enhver tid.

Jeg jobber meget bra under press. Jeg kan bruke fire timer på å gjøre rent hele huset, men om jeg får en sms om at jeg får besøk, kan jeg gjøre jobben unna på under halve tiden. Det er noe med det. Når man har tidspress på seg, så blir man flinkere til å eliminere det som er minst viktig, og heller fokusere på det som er vesentlig. Og man lar seg ikke avlede like lett.

tid

Vi håper dere også har hatt en deilig sommer, og er klar for en ny høst!
Fremover har vi mange smarte tips til dere om hvordan få barna til å rydde, og om smart og praktisk oppbevaring:)

Følg oss gjerne på Facebook!

5 thoughts on “Turborydding

  1. Herlig innlegg:-) Vi har også ryddet idag. Da er det deilig å slappe av når kvelden kommer. Fortsatt sommerferie og bare to av fem barn hjemme. En rolig kveld med andre ord:-)

  2. er så enig det er kjempe stygt hehe.
    Samme her får jeg tidspress blir det ryddig og rent in no time, og en kan bruke hele dagen 😮

    • Man skulle hatt tidspress i form av besøk litt oftere, så får man gjort en bra jobb, hehe:)

  3. Nå skal jeg prøve turbo-rydding! Setter på alarmen i 60 min…så få jeg se hvor mye jeg klarer på 1 time! 🙂

    • Ja, det er bare å kjøre på, og etterpå kan du slappe av med en god bok eller et magasin…hvis du har tid da:)

Comments are closed.