tusj

 

En venninne på Facebook fortalte for en stund siden om 3-åringen hennes som kom stolt inn på stua og sa han ville vise henne det han hadde malt:

“Men når du vet at du ikke har gitt han malesaker,

må du være forberedt på det verste…

vårt nyeste tillegg til huset er en fondvegg i lilla..”

Vi har fremdeles uendelig med kruseduller rundt omkring, men heldigvis kan det meste viskes ut. Vi har nemlig ingen tusjer. Svaret på hvordan du skal unngå tusjemerker er derfor veldig enkel: kast alle tusjer. Min erfaring er at de ikke er lov å bruke på de fleste skoler, så de må uansett ut av penalet. Vi investerer derimot i gode og skikkelige fargeblyanter og ungene har aldri klaget. Så kan de heller få når de blir litt større.

Når det gjelder neglelakk, penner og sminke og hva som helst annet som er fryktelig morsomt å leke med; det må ha faste plasser høyt oppe. Ikke magehøyde, men hodehøyde, eller hattehøyde om så er. Barn er nemlig veldig flinke til å klatre og får tak i det meste.

Ved å lagre høyt/smart, slipper du sinnautbrudd og ekstra mye rengjøring på en dag det ikke passer. Og det passer vel heller sjelden at slike ting skjer. Barn har en unik sans for timing. Og lilla neglelakk-fontvegger…

 

For flere store og små råd, følg oss på facebook.

3 thoughts on “Unngå tusjestreker og pennemerker

  1. Synes i grunn fargestifter på malte strievegger er værre

    • Ja, huff. Det sitter skikkelig. Lurt å ikke ha det i hus, heller. 😉

  2. Vanlige fargestifter? Det har alle i penalet. Og det måå man liksom ha. Har skikkelig tegnebarn

Comments are closed.