Det er ingen gitt å vite hvor lenge en har igjen å leve, men jeg frykter for å skulle forlate denne verden uten at et eneste medlem av familien vet hvordan de skal sette i en ny rull med toalettpapir.

Erna Bombeck – Amerikansk forfatter og humorist

Vi er to mødre med henholdsvis 5 og 7 barn der en av oss er hjemmeværende og en jobber fulltid. For å si det sånn, uansett omstendighet, kaos er en del av hverdagen og vi har mye erfaring hva hjem og rot angår. Men det er slettes ikke forbeholdt mødre med mange barn. Det er ikke sjelden vi hører: “Jeg skjønner ikke hvordan dere får tid til alt, jeg har bare ett barn og jeg sliter med å rekke alt. Hvordan dere med mange barn får det til, det skjønner jeg bare ikke”.

For all del, vi fremstår ikke som eksperter som har alt under kontroll til enhver tid, dette er også en reise for oss, men gjennom våre erfaringer kan du kanskje føle forståelse og få oppmuntring til å ta i et tak hjemme eller styrke til å la være og sette kosen i fokus.

Siden vår kommer til å inneholde mange tips til å redusere stress og mas i hverdagen, den vil inneholde mange flotte ideer til ryddeleker man kan gjøre med barna for å motivere dem, forskjellige måter å belønne innsatsen deres på, tips til små og store kosestunder, hvordan organisere hverdagene, gjennomføre ukentlig familieråd for å få oversikt over hva som skjer og være forberedt, smarte småtips om hva man kan gjøre for å eliminere kaos osv. Men dette er på ingen måte svigermor i forkledning som kommer for å “fikse alt”.

Hovedmålet er å søke etter forskjellige måter å opprette nok system i hverdagen til å kunne få mer tid til kos med dem som betyr mest; familien. I en tid der tidsklemma skaper diskusjoner og opphetet debatt, håper vi å kunne bidra til å gjøre den klemma litt mindre stram. Samtidig ønsker vi også å inspirere foreldre til å engasjere barna i husarbeidet. Vi tror det er viktig at de også bidrar i hjemmet. Det er godt for barn å bli stilt krav til og det er godt for deres selvfølelse at de mestrer og er med på å gjøre en forskjell i hjemmet. Å lære ansvar allerede fra de er små, kan hjelpe dem til å ta ansvar også senere i livet. Men vi ønsker ikke at det skal bli for mye av det gode, heller.

Problemet med rengjøring er at det blir skittent igjen neste dag likevel, så hopp over en uke hvis du trenger det. Barna er det viktigste. (Barbara Bush – Amerikansk førstedame)

Lykke til på reisen til å finne nettopp det som vil forandre kaos til kos i ditt liv!

Hilsen Linda og Katinka

 

Katinka og Linda

Katinka og Linda

For oppdateringer og flere gode tips, følg oss på Facebook!

 

One thought on “Vår inspirasjon og tanker bak

  1. Herlig. Koselig blogg om et viktig emne. Støvet vil være der og venter trofast på deg til neste gang du svinger deg med vaskekluten, men familien vokser fort opp og å ta seg av de man er mest glad i er det viktigste.

Comments are closed.